'Het geeft een kick om op zo'n shirt te staan' Het is een kwestie van gunning,” zegt Jan Willem Wildeboer (41), “ik ben voetbalminded en zit in het hoofdbestuur van USV. Daar houd ik me onder andere bezig met sponsoring.” Zo kwam Wildeboer op het idee om samen met Plus Bakker het hoofdsponsorschap op zich te nemen van de Nieuwleusener voetbalclub Union Sportvereniging (USV). “En het geeft toch een kick om als bedrijf op zo’n shirt te staan,” aldus de ondernemer. ...

 

 “Het gaat goed met USV op dit moment,” glundert Wildeboer, “ze zijn door in de beker. Onlangs wonnen ze van de koploper en staan nu op een gedeelde tweede plaats.” Hij heeft iets met voetbal: voetbalde zelf altijd – ook nu nog in een recreantenteam. Bovendien is Wildeboer scheidsrechter geweest bij de KNVB in de hoofdklasse en was hij leider van de voetbalteams van zijn kinderen. Een stukje ontspanning naast zijn werk als directeur van het familiebedrijf Wildeboer in Nieuwleusen. “In Nieuwleusen weten veel mensen misschien niet eens wat we allemaal doen als bedrijf,” zegt Wildeboer.

 Zijn vader Willem Wildeboer startte – naast een baan in gronden gewasonderzoek - met het bedrijf in het midden van de jaren zestig. Hij verkocht landbouwfolie, zaden en dergelijke. Vooral in de jaren ’90 breidde het bedrijf flink uit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groothandel in artikelen voor landbouw, tuinbouw, bouw- en installatiebedrijven en industrie, met klanten in het binnen en buitenland.

Jan Willem kwam zelf in 1995 in dienst van het bedrijf en op 1 april 2000 heeft hij het overgenomen. “Ons bedrijf bestaat uit drie takken,” zegt Wildeboer, “de handel: in- en verkoop van foliën, kunststofleidingsystemen, kunststofplaatmaterialen en agrarische benodigdheden, de productie zoals de zeilmakerij en als derde de projecten.” Naast de handelsactiviteiten staat Wildeboer bekend om het monteren van ventilatiegordijnen en ventilatienokken. In de eigen zeilmakerij kunnen klanten terecht voor het op maat maken van dekkleden, huiven, bootkappen, tenten en dergelijke. Bovendien verzorgt het bedrijf complete stalinrichtingen en legt het mest- en wateropslag, beregeninginstallaties en I.B.A systemen aan. Wildeboer beschikt over eigen montagemedewerkers en er werken inmiddels 36 mensen, flexwerkers niet meegerekend.

 “Wij leveren vooral veel aan de land - en tuinbouw, aannemers, installateurs, gemeentes, waterschappen en industriële bedrijven. Maar ook particulieren zijn van harte welkom,” zegt Wildeboer. “Ze zullen verbaasd staan over het brede assortiment dat we voeren.”

Wildeboer is gevestigd aan de:

 Evenboersweg 16

 te Nieuwleusen.

Tel. 0529-483030.

www.wildeboer-groep.nl.

 kijk voor het artikel:

 http://www.dedalfsermarskramer.nl/online-krant/