Inkuilen

De maïs wordt deze weken gehakseld en aan de bult gebracht. Voor een goede afdekking heeft Wildeboer een breed programma aan landbouwfolie van uitsluitend hoogwaardige kwaliteit. WW folie, Alpha en Hermetix (groen/wit) zijn uit voorraad leverbaar.
WW en Alpha folie zijn leverbaar op rollengten van 25, 35 en 50 mtr, Hermetix uitsluitend op rollengte van 50 mtr.
De gangbaarste breedtematen zijn 6, 8,9,10,11,12,14,16 en 18 meter.
Voor de bescherming van uw kostbare voervoorraad in de kuil tegen ongenodigd zwart gevogelte en ander ongedierte, leveren wij kuilkleden. Om de boel vast te zetten kunt u gebruik maken van zandslurven, die wij ook per stuk aanbieden voor een betaalbare prijs. Tevens hebben wij een aantal broei- en schimmelwerende producten in ons programma om de kuil te beschermen tegen broei en schimmels.

Drinkwater

De winter komt razendsnel dichterbij. Vorst is voor de één plezier, voor de ander betekent dat narigheid. Bevriezing van de leidingen naar drinkbakken in uw stal kan worden voorkomen door het aanschaffen van een rondpompsysteem.
Wij kunnen u adviseren over het gebruik van een dergelijk systeem in uw stal en de daarbij behorende geschikte Suevia drinkbakken, leidingsystemen etc..

Ventilatie

De afgelopen 10-tallen jaren heeft Wildeboer een sterke positie opgebouwd op de agrarische markt van ventilatiesystemen. Hieronder gaan wij nader in op de gordijnen en nokken.

Gordijnen

Het productenpakket omvat stalventilatiegordijnen (zijwandventilatie) waarbij de systemen geopend en gesloten kunnen worden. De keuze bestaat uit bediening met de hand of met behulp van een elektromotor.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er een klimaatcomputer met weerstation wordt geplaatst, waarbij weersomstandigheden als temperatuur, neerslag, windrichting en windkracht de optimale positie van het gordijn bepalen.

Een goede ventilatie heeft grote invloed op het klimaat in de stal en draagt daardoor niet alleen bij aan het welzijn van de dieren, maar bevordert ook de werkomstandigheden voor de personen die werkzaam zijn in de stal.

Afhankelijk van de situatie ter plekke kan het klimaat nog verder worden geoptimaliseerd door het installeren van mechanische ventilatie (ventilatoren).

Nokken

Een andere wijze van ventilatie is het aanbrengen van nokventilatie in de stal die de opstijgende warme lucht via het dak afvoert.

Wildeboer heeft de afgelopen jaren een aantal varianten ontwikkeld die hun nut in de praktijk ruimschoots hebben bewezen.
Deze nokken worden gemonteerd in combinatie met meerwandige polycarbonaat lichtplaten (lichtstraat). Hierdoor wordt een ruime lichtinval gecreëerd wat ook weer bijdraagt aan verbetering van het welzijn voor mens en dier in de stal.
Wildeboer opereert landelijk; levering kan via rechtstreeks contact, via haar dealernetwerk of via regionaal en landelijk opererende bouwbedrijven. Dit alles wordt aangestuurd vanuit ons kantoor in Nieuwleusen.

De montage van nokken en ventilatiegordijnen wordt vrijwel altijd gedaan door onze eigen montageteams om op deze wijze het kwaliteitsniveau hoog te houden.

Beurzen

Onze stand treft u aan op de landelijke (veehouderij) vakbeurzen. Dit jaar vindt u ons op de onderstaande beurzen.

  • Rundveehouderij Hardenberg. Datum 29, 30 en 31 oktober
  • Rundveehouderij Gorkum. Datum 19, 20 en 21 november
  • Landbouwbeurs Assen. Datum 26,27,28, en 29 november
  • Rundveehouderij Venray. Datum 17, 18 en 19 december.

De afgelopen jaren hebben bewezen dat onze aanwezigheid niet alleen belangrijk is voor het leggen van nieuwe contacten maar ook om met onze bestaande klanten hun nieuwbouw- of renovatieplannen door te nemen.

Wij begroeten u graag op één van deze beurzen in onze stand, waar we aantal aantrekkelijke nieuwe zaken zullen tonen.